Aboriginal Art

Aboriginals

De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ze leefden een nomadisch bestaan dicht bij de natuur. De Aboriginals geloven dat hun tijd hier op aarde een droomwereld is waarin ze mogen leren. Ze noemen hun leven op aarde De Droomtijd.


Aboriginal Art

De Aboriginals kennen hun eigen kunstvorm. Deze kunst is gebaseerd op eeuwenoude beeldtaal. Ze werken met symbolen, vormen, lijnen en stippen. Zo ontstaat een landkaart van hun voetstappen op aarde, hun levenspad of droompad. Vroeger werkten de Aboriginals in zand, op rotswanden of op boomschors. Ze gebruikten twijgjes en natuurlijke verfstoffen zoals klei of sappen van planten. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot echte kunstvorm met verf op hout of doek. 


Je eigen levenspad

In deze workshop ga je je eigen levenspad of droompad in beeld brengen. Denk aan belangrijke gebeurtenissen, plekken waar je geweest bent of mensen die bepalend waren in je leven of waarvan je veel geleerd hebt. Dit alles verwerk je in 1 kunstwerk.  Je werkt met lijnen, stippen en symbolen die passen bij jouw unieke pad. Zo ontstaat een gecodeerd verhaal waar alleen jij de betekenis van kent.