Begeleiding Volwassenen

Ouders

Soms maak je je zorgen over je kind. Het wordt gepest of heeft moeite om te gaan met zijn of haar gevoeligheid. Dan kan de opvoeding best wel eens lastig zijn. In de zoektocht van je kind kan je geraakt worden. Is dit alleen de zorg om je kind? Of spiegelt je kind jouw eigen pijnpunten of oud verdriet, uit je kindertijd bijvoorbeeld? Wanneer je met dat stuk aan het werk gaat, kan je jouw kind ook beter begeleiden bij zijn of haar zoektocht. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrouwen

Vrouwen vervullen in hun leven zoveel verschillende rollen tegelijkertijd. Allereerst vrouw zijn, partner van en soms ook moeder. Maar ook chef huishouden, kok, chauffeur van je kinderen, vriendin. En niet te vergeten werknemer of zelfstandig ondernemer. Zoveel respect heb ik voor die vrouwen die al die ballen maar hoog kunnen houden. Door eigen ervaring, maar ook door gesprekken met vrouwen merk ik dat wanneer het ergens in een van die rollen vast loopt, het grote gevolgen heeft voor de andere rollen, die deze vrouwen vervullen.

Het is heel dankbaar werk om een vrouw een duwtje in de rug te geven op dat stukje dat vast loopt. Indirect heeft dat een positief effect op haar relatie, haar moederschap, haar inzet op haar werk, op alle rollen die zij vervult. 

 

Vrouwen staan er ook om bekend niet zomaar aan de bel te trekken als ze minder in hun vel zitten. Toch is dat gek, want waarom zou je als vrouw het allemaal zelf moet kunnen? Zie het als het onderhoud van je auto. Je weet dat met periodiek onderhoud de auto jaren mee kan. En zo is het ook met je eigen onderhoud. Wil je goed voor jezelf zorgen dan is naast gezonde voeding en wat beweging, het ook belangrijk dat je af en toe in de spiegel kijkt, oud zeer opruimt, blokkades wegwerkt. Zo blijf je zowel fysiek als mentaal gezond. 

 

Soms merk je dat je dat punt al voorbij bent. Je voelt je lusteloos, moe en wat depressief. Je hebt veel meegemaakt en hebt die gevoelens nog geen ruimte gegeven. Er kunnen allerlei oorzaken zijn, het maakt niet uit. Tekentherapie is een hele zachte methode om te werken aan dat wat je met je meedraagt. Het geeft je inzicht in wat je mag opruimen, wat je belemmert, maar ook hoe je weer in je eigen kracht kunt komen. 

 

Begeleiding van vrouwen kan zowel individueel als in een kleine groep. Net waar jij je veilig bij voelt. In groepen merk je dat vrouwen onderling veel van elkaar herkennen, elkaar spiegelen. Het groepsproces brengt steun en verandering op gang. Je staat er niet alleen voor. Vind je individuele begeleiding prettiger, dan kan dat uiteraard ook.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en of tekentherapie iets voor jou kan zijn. Neem dan geheel vrijblijvend contact op.