Over Kristel

Tekentherapeut in Meppel
Kristel de Visser

Tekentherapeut

Indrukwekkend is het hoe snel kinderen hun eigen kracht weer weten te vinden door het tekenen of schilderen. Ik voel me vereerd dat te mogen begeleiden.

Met het openen van mijn eigen praktijk kwam een droom uit. Werken met kunst, dat zoveel meer betekenis krijgt dan alleen schoonheid scheppen. Nog nooit heb ik me ergens zo thuis gevoeld. Ik ben dankbaar voor iedereen die op mijn pad komt. Want zij leren mij zoveel.

 

Hooggevoelig

Zolang ik me kan herinneren heb ik me anders gevoeld. Later ben ik gaan begrijpen dat ik hoogsensitief ben. Niet een eigenschap waar ik meteen blij van werd. Want ik beleef alles heel intens en raak makkelijk overprikkeld of overweldigd. Dat is soms heftig. Maar steeds vaker ook prachtig, indrukwekkend en mooi. Elke dag nog leer ik bij over mijn gevoeligheid.

 

Tekendocent

Het is heerlijk om mijn werk als tekentherapeute af te wisselen met het geven van tekenlessen. Ik geniet ervan om mijn enthousiasme over tekenen en schilderen over te brengen op kinderen. Maar ook om volwassenen een moment voor zichzelf te geven. De mooiste dagen als tekendocent zijn die wanneer je merkt dat een cursist iets over zichzelf heeft geleerd door de tekenopdracht. Dan is een echt kunstwerk geboren. Ik zou dan spreken over kunst met een hoofdletter K.


Over Mezelf

In de winter van 1976 werd ik geboren in Apeldoorn, als middelste van 3 dochters. Ik ben opgegroeid in de bossen rondom ons huis.

Mijn jeugd was niet zonder obstakels. Het bos speelde daardoor een belangrijke rol voor me. Het was de plek waar ik speelde, tot rust kwam en me getroost voelde. Nog steeds brengt de geur van de bossen fijne herinneringen bij me naar boven. Creativiteit was een belangrijke uitlaadklep voor mij. Als kind en later als tiener heb ik veel getekend, geschilderd en gewerkt met klei en steen. Hierin kon ik me uiten, mijn verdriet kwijt of even weg dromen uit de werkelijkheid.

Moeder

Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen, twee jongens en één meisje. Mijn kinderen zijn elk op hun eigen wijze hooggevoelig en hoogbegaafd. Dat is niet altijd makkelijk voor ze, maar we leren van elkaar. Ik leer vooral van mijn kinderen om gevoeligheid als kwaliteit te zien en te leren gebruiken. 

Eigen-Aardigheden

Ik ben een enthousiast en bevlogen persoon. Oprecht en eerlijk. Door mijn gevoeligheid beleef ik alles zeer intens, heb ik een sterk invoelend vermogen en voel ik me gauw betrokken. Een flinke portie humor is belangrijk voor mij. Humor zet zwaarte om in iets behapbaars.

Ik houd van de natuur, de zee en het strand, de bergen en natuurlijk de bossen rondom mijn woonplaats. Ook bak ik graag cake, koekjes of taart. Heerlijk voor na een lange wandeling.