Nieuws van De Uylenspiegel


Kindertherapeuten gaan samen werken

26 maart 2019
Kindertherapeut Sonia Hoenders uit Zuidlaren en ik hebben onze kennis, ervaring en expertise op het gebied van hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid gebundeld. Samen hebben we Stuurkracht! opgericht. Wij richten ons op individuele begeleiding en groepstraining van kinderen, jongeren, ouders en scholen die vragen hebben, problemen ondervinden of vast lopen. Je kunt hierbij denken aan (faal)angst, overprikkeling, woede uitbarstingen, opstandig gedrag, niet lekker in je vel, schooluitval. Binnenkort starten de eerste trainingen van Stuurkracht! Lees meer daarover op onze gezamenlijke website www.stuurkracht.nu


Diploma psychosociale basiskennis behaald!

23 februari 2019

Het is me gelukt, ik heb de opleiding psychosociale basiskennis behaald! Twee diploma's lagen op de mat afgelopen week. Met die documenten kan ik me aanmelden bij de RBCZ, een kwaliteitskeurmerk voor therapeuten. Hierdoor zullen meer zorgverzekeraars de consulten van kinderen gaan vergoeden (mits er voor een aanvullend pakket is gekozen). Informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.


Stuurkracht!

01 november 2018

Kinderpraktijk De Uylenspiegel en Centrum de Stip slaan de handen ineen en gaan een samenwerking van start. We bundelen onze kennis en expertise in een samenwerkingsverband Stuurkracht! . Stuurkracht! is het centrum voor begeleiding van gevoelige kinderen, ook wel kinderen van deze tijd, in de regio. Komende maanden geven we verder invulling aan de samenwerking. Binnenkort meer nieuws hierover.


Nieuwe website online

03 oktober 2018

 

De praktijk is weer geopend en online. Na een periode van een paar maanden, waarin we verhuisden, verbouwden en moesten wennen aan onze nieuwe plek, is de praktijk weer geopend. Nu onder een nieuwe naam De Uylenspiegel. De website heeft een opfrisbeurt gehad. Ik ben er zelf best tevreden mee. Neem gerust een kijkje!!


Het Tekenantelier wordt De Uylenspiegel

sept 2018

Met de komende nieuwe start van de praktijk wijzigt ook de naam. Het Tekenatelier wordt omgedoopt tot De Uylenspiegel.


Tijdelijk gesloten

 

april 2018

Begin mei verhuis ik met mijn gezin naar Annen in Noord Drenthe. Een hele stap met zo'n gezin. We wonen straks veel dichter bij de school van onze oudste. En daarnaast is het voor ons een mooie kans om wat vrijer te gaan wonen. We zien er naar uit.

De verhuizing betekent wel dat de praktijk voorlopig is gesloten. In Annen zal ik een nieuwe praktijk opzetten. Ik verwacht voor de herfstvakantie weer van start te kunnen gaan.


Meppeler Courant

02 april 2017
Afgelopen vrijdag verscheen er een mooi artikel over mijn werk in de Meppeler Courant.De journaliste heeft mooi omschreven wat mijn werk als kinder tekentherapeute inhoudt. Ik had nooit gedacht dat het een hele pagina zou beslaan. Kleine verrassing dus.

Nieuwsgierig naar het artikel? Lees het via onderstaande link.

 mama atelier

14 maart 2017

Het eerste blok mama atelier van dit jaar zit er alweer op. Vier fantastisch lieve mama's hebben afgelopen 8 weken aan diverse tekenopdrachten gewerkt. Soms verrassend, soms doorbijten, dan weer stromen. Ik heb genoten van het enthousiasme, het doorzettingsvermogen, de bijzondere gesprekjes en de fijne sfeer.

Heb je ook eens zin in een ochtend voor jezelf en houd je van tekenen of schilderen? Begin mei start ik weer een nieuw blok. Je gaat werken in een kleine groep van maximaal 4 deelnemers. Je hoeft voor het atelier niet te kunnen tekenen. Er is nog plaats, dus geef je gauw op. Want vol=vol


Goede voornemens

12 januari 2017

Het is 2017, een nieuw jaar. Voor veel mensen de gelegenheid om aan goede voornemens te denken. Meer sporten, meer aandacht voor elkaar, een nieuwe baan... Wat is jouw goede voornemen? En hoe laat je jouw goede voornemen nu ook werkelijkheid worden? Een goed voornemen begint met iets ouds loslaten. Daarvoor in de plaats komt ruimte voor het nieuwe. Iets loslaten en iets nieuws daarvoor in de plaats laten komen.... Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de volgende tekenopdracht geef je jezelf een klein duwtje in de goede richting.

 

Tekenopdracht "Mijn goede voornemen"

Plak een stevig vel papier met schilderstape vast. Maak je papier vochtig met een sponsje. Denk nu aan jouw goede voornemen en voel wat je los mag of wilt laten. Zuig nu met een kwast of een pipetje wat ecoline of waterverf op. Laat spatten ecoline of verf op het papier vallen. Kan jij de spatten makkelijk laten vallen? Of kost het je toch nog wat moeite? Hoeveel druppels heb je nodig? Ga door tot je voelt dat je alles wat je los wilt laten op papier staat. Wees lief voor jezelf en oordeel niet. Alles is oké!

Laat de druppels drogen en kijk vervolgens of je iets van de druppels kunt maken. Misschien wil jij er wat omheen kriebelen met een pennetje, zomaar zonder dat het iets hoeft te worden. Of misschien zie je figuurtjes of wezentjes in je spatten. Ook nu is alles goed. teken erbij wat je erbij wilt tekenen, tot het voor jou goed voelt.

Jij hebt het lef gehad zichtbaar te maken wat je los mag laten en je hebt een begin gemaakt aan je goede voornemen. Daar mag je echt trots op zijn! Hang je tekening op een plek waar je het de komende tijd vaak kunt zien.

Veel succes, maar vooral plezier met de tekenopdracht. (deze is overigens erg leuk om samen met je kind te doen. Je zult merken dat je kind dit vrij gemakkelijk doet)

 

Een mooi nieuwjaar gewenst!


Nieuwsbrief januari 2017

10 januari 2017

Lees hier de nieuwsbrief van januari 2017. In de nieuwsbrief meer informatie over hooggevoelig hoogbegaafd, informatie over de verschillende ateliers en over tekenmoeheid. Als nieuwjaarscadeautje een leuke tekenopdracht met als titel: Mijn goede voornemen. Veel leesplezier!

 

Download
Nieuwsbrief januari 2017
nieuwsbrief
Nieuwsbrief januari 2017.pdf
Adobe Acrobat document 794.3 KB


Proeflessen kinderatelier

Gratis proefles
Gratis proefles

20 november 2016

Vind je tekenen en schilderen ook zo leuk en ben je nieuwsgierig naar het kinderatelier? De komende tijd verzorg ik een aantal proeflessen. Geef je snel op, want er is maar beperkt plaats.

Wanneer?

Kinderatelier 6 tot 9 jaar:

vrijdag 9 december om 13.15 uur

 

Kinderatelier 9 tot 12 jaar:

woensdag 23 november 13.15 uur of

woensdag 7 december 13.15 uurEerste blok kinderatelier zit er alweer op

12 november 2016

Het eerste blok kinderatelier voor kinderen van 9 tot 12 jaar zit er alweer op. De kinderen hebben gewerkt als een echte kunstenaar, hebben de kunst van graffiti spuiten ontdekt en hebben heerlijk geschilderd, getekend en geplakt. Het ging lang niet altijd vanzelf. Soms kwamen de kinderen zichzelf behoorlijk tegen en moesten ze doorzetten. Het is elke keer gelukt om iets neer te zetten. Kinderen, jullie mogen trots op jullie zelf zijn!

 


Mooie dag bij De Vlindertuin

30 oktober 2016

Op zaterdag 29 oktober verzorgde ik een herfstige creatieve activiteit voor de bezoekers van de open dag van De Vlindertuin. Een zeer geslaagde dag waarin vele kinderen enthousiast aan het werk gingen met hun gevoel van herfst. Er ontstonden de meest prachtige herfstbomen. De Vlindertuin bedankt voor jullie uitnodiging, ik heb genoten van alle kinderen. En wens jullie heel veel succes en plezier met jullie werk.Geslaagd eerste mama atelier

27 oktober 2016

Deze week startte een nieuw lesblok van het mama atelier. Drie enthousiaste mama's mocht ik verwelkomen. We hebben onszelf voorgesteld met een handdruk. Zie hier het resultaat.

Het mama atelier is elke 14 dagen op dinsdag ochtend. Er is nog 1 plaats vrij, dus meldt je gerust aan.Nieuwe website live

9 oktober 2016

Met trots presenteer ik de nieuwe huisstijl en website van Het Tekenatelier. De website gaat vanaf vandaag live. Kijk lekker rond en mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met me op.Open dag De Vlindertuin

7 oktober 2016

Op zaterdag 29 oktober organiseert Flex opvang De Vlindertuin in Meppel een open dag. Het Tekenatelier is ook aanwezig en verzorgt een leuke creatieve activiteit. De open dag is van 10.00 uur tot 15.00 uur. Ik hoop je daar te ontmoeten.Mama atelier gaat van start

1 oktober 2016

Er gaat weer een nieuw mama atelier van start. Houd je ervan om te tekenen en schilderen en heb je zin in een ochtend helemaal voor jezelf? Misschien is het mama atelier dan iets voor jou.