Samenwerking

Met kinderen werken kan je niet alleen. De Uylenspiegel zoekt dan ook graag de samenwerking met anderen. Op die manier kan ik me blijven ontwikkelen, maar is er ook een belangrijk netwerk waarbinnen kinderen indien nodig doorverwezen kunnen worden.

Hieronder een overzicht met welke organisaties De Uylenspiegel samenwerkt.


Wij zijn Samen Sterk Zorg

Bij ons vind je zorgverleners in allerlei soorten en maten; orthopedagogen, kindercoaches, trainers, yogadocenten, voedingsdeskundigen, maatschappelijk werkers, professional organizers of therapeuten. We zijn heel verschillend maar we delen dezelfde visie! We geloven namelijk in een Eco-Zorgcultuur. Dat betekent dat we vrij werken vanuit onze eigen specialisatie en dat zorgclienten zélf hun eigen zorgverlener kiezen. We zijn geen organisatie die kinderen of   volwassenen diagnosticeren of mensen in hokjes stoppen. Dat geeft vaak een gevoel van onveiligheid of minderwaardigheid. Wij kijken heel bewust naar talenten en helpen bij de zorgvraag zonder een stempel te zetten. Bovendien vinden wij dat de zorgverleners niet boven zorgklanten staan, maar juist ernaast! Immers elk huisje heeft z’n kruisje!


VERENIGING TEKENTAAL

De Vereniging Tekentaal is de beroepsvereniging voor (kinder) tekentherapeuten, tekentaaldocenten en coaches beeldend en behartigt de belangen van deze beroepsgroepen. De Vereniging Tekentaal is aangesloten bij de RBCZ, het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg


RBCZ

RBCZ behartigt de algemene belangen van de aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen en is een onafhankelijke intermediair tussen beroepsorganisaties, de zorgverzekeraars en cliënten.