Hooggevoelig

Hooggevoelige kinderen hebben prachtige kwaliteiten. Jammer genoeg vallen de negatieve kanten eerder op en is het voor veel kinderen best lastig hun kwaliteiten op de juiste manier te gebruiken. Deze kinderen en hun ouders train en begeleid ik .

 

Alle kinderen zijn verschillend en sensitiviteit laat zich op verschillende manieren zien. Toch hebben hooggevoelige kinderen ook veel gemeen. Zo nemen ze veel waar en reageren op hun gevoel op situaties en gebeurtenissen. Zintuiglijke waarnemingen zoals geur, licht en beelden zijn sterk ontwikkeld. Sensitieve kinderen hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel, zijn behulpzaam en houden van de natuur. 

Hoogsensitieve kinderen kunnen zich makkelijk in een ander verplaatsen en voelen hoe een ander zich voelt. Ze zijn gevoelig voor sfeer. Deze kinderen denken over het algemeen niet in details of kleine stapjes zoals in ons onderwijs vaak aangeleerd wordt. Zij zien veel vaker het grotere geheel. Ze zijn zich bewust van oorzaak en gevolg en daardoor kunnen ze ook wat angstig of faalangstig zijn.

Hooggevoeligheid, hooggevoelige kinderen, hooggevoelig, hoosensitieve kinderen, hoogsensitief, hooggevoelige kinderen Drenthe, hooggevoelige kinderen Groningen, hooggevoelig

Hulp bij hooggevoeligheid in Drenthe of Groningen, hspTraining hooggevoeligheid

 

Naast het aanleren van cognitieve vaardigheden (zoals hieronder kort wordt beschreven) is het ook van belang te onderzoeken waar het kind nu precies tegen aan loopt. Gevoelig zijn is namelijk een talent dat met de juiste begeleiding tot wasdom mag komen. Als therapeut ga ik samen met het kind op zoek naar de hulpvraag achter de klachten. Door middel van creatieve opdrachten werkt het kind aan dat specifieke gebied.

 

Training hooggevoelig en hoogbegaafd
hooggevoelig

 

De Uylenspiegel verzorgt trainingen voor hooggevoelige kinderen door het aanleren van vaardigheden. Deze hebben onder andere tot doel:

  • jezelf beter leren begrijpen
  • eigen kwaliteiten leren kennen
  • positief denken
  • oefeningen aanleren om te ontspannen
  • weerbaarder worden

 

Tekentherapie in Drenthe

Creatieve kindertherapie in mijn praktijk in Annen

 


 

Meer lezen over hooggevoelige kinderen? Kijk ook eens op de website van het Landelijk Informatiepunt voor hoogsensitieve kinderen.